Iedereen weet dat noten gezond zijn. Ze zitten natuurlijk
ook niet voor niks in de schijf van vijf. Dit komt omdat gezonde noten
boordevol vitamines, mineralen vezels, eiwitten en nog veel meer
voedingsstoffen zitten. Noten helpen tegen hart- en vaatziektes en verlagen in
veel gevallen ook het cholesterol. Noten kan je vinden in allerlei soorten en
smaken. Bijvoorbeeld gebrande en ongebrande noten. Maar zit er eigenlijk
verschil in gebrande en ongebrande noten? Welke is er eigenlijk gezonder? Je
leest het in deze blog!
Gebrande of ongebrande noten
Het verschil tussen ongebrande en gebrande noten zit hem
natuurlijk in de bereiding van de noot. Ongebrande noten zijn rauwe noten die
niet bereid zijn. Gebrande noten zijn gefrituurd in olie. Doordat deze noten
aan een erg hoge temperatuur worden blootgesteld bevatten zij iets minder vitamines
en mineralen dan rauwe of ongebrande noten. Wat vetten betreft maakt het niet
zo heel veel uit welke noot je kiest. Omdat noten van nature al voor gezonde
vetten bevatten komen er tijdens het frituren van de noten weinig tot geen ongezonde
vetten bij.
Welke soort noot is het gezondst?
Nu we weten dat ongebrande noten gezonder zijn dan gebrande
noten, willen we natuurlijk ook weten welke soort noot nou precies het meest
gezond is. De walnoot is door de rijke voedingstoffen, vitamines en mineralen
de meest gezonde noot die er tussen zit. Daarna komen amandelen deze bevatten
met name veel vitamine E, calcium, fosfor en magnesium. Een andere noot die erg
gezond is, zijn pecannoten. Deze noot bevat meer dan 19 soorten vitamines en
mineralen.
Het fijne aan gezonde noten
is dat zij erg goed zijn als tussendoortje. Geen vette chips of snoep meer
tussendoor, neem nu eens een keer een gezonde hand met noten. Dan kom je er
vanzelf achter dat deze niet alleen gezond zijn maar ook erg lekker!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten