dinsdag 28 juni 2022

Goede bak serveren? Huur een koffiebar op locatie

 

Koffie is één van de meest gedronken dranken wereldwijd. Veel mensen beginnen de dag met een kopje koffie. In Nederland drinken mensen van 15 jaar en ouder met z’n allen ongeveer 44 miljoen koppen à 5,5 miljoen liter per dag. Dit is ruim twee keer een olympisch zwembad!

Koffie is in Nederland dus erg populair. Het is dan ook van belang dat de koffie die aan gasten wordt geserveerd op een evenement of festival van goede kwaliteit is. Dit is mogelijk door een koffiebar op locatie te huren. Door het gebruik van een mobiele koffiebar is het mogelijk om op elke gelegenheid koffie van zeer goede kwaliteit te serveren. Het is mogelijk om de koffiebar op locatie met een barista erbij in te huren maar er zijn ook mogelijkheden voor volautomatische espressomachines die betere kwaliteit serveren dan een gemiddeld koffieapparaat.

Latte art

Als kers op de taart kunnen veel barista’s uw koffie perfect serveren door speciale technieken, latte art. Latte art is de kunst van het gieten van decoratieve ontwerpen op een cappuccino of café latte. De "kunstenaar", de barista, schenkt met een speciale techniek de geschuimde melk in de crème laag van een espresso. Het is hierbij erg belangrijk dat de melk goed is opgeschuimd en niet te dik en niet te vloeibaar is.

Melk opschuimen voor latte art

Aangezien magere melk geen vet bevat, zal de melk zich bij het opschuimen alleen verdubbelen in hoeveelheid en een harde schuimlaag creëren. Wanneer je magere melk wil schenken, zal de schuimlaag in één blob op de koffie vallen, waardoor latte art absoluut niet mogelijk is.

Hoe meer de melk verwerkt is, hoe beter die schuimt. Dus houdbare, gesteriliseerde melk schuimt als een trein, gepasteuriseerde melk schuimt minder. Hoe homogener de melk, hoe meer die zal schuimen.

 

Wilt u graag de beste koffie serveren aan uw gasten? Neem dan contact op, dan bespreken wij onder een bak heerlijke koffie de mogelijkheden en wensen door.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten