Koffie is één van de meest gedronken dranken wereldwijd. Veel
mensen beginnen de dag met een kopje koffie. In Nederland drinken mensen van 15
jaar en ouder met z’n allen ongeveer 44 miljoen koppen à 5,5 miljoen liter per
dag. Dit is ruim twee keer een olympisch zwembad!
Koffie is in Nederland dus erg populair. Het is dan ook van
belang dat de koffie die aan gasten wordt geserveerd op een evenement of
festival van goede kwaliteit is. Dit is mogelijk door een koffiebar op
locatie te huren. Door het gebruik van een mobiele koffiebar is het mogelijk
om op elke gelegenheid koffie van zeer goede kwaliteit te serveren. Het is mogelijk
om de koffiebar op locatie met een barista erbij in te huren maar er
zijn ook mogelijkheden voor volautomatische espressomachines die betere
kwaliteit serveren dan een gemiddeld koffieapparaat.
Latte art
Als kers op de taart kunnen veel barista’s uw koffie perfect
serveren door speciale technieken, latte art. Latte art is de kunst van het
gieten van decoratieve ontwerpen op een cappuccino of café latte. De
"kunstenaar", de barista, schenkt met een speciale techniek de
geschuimde melk in de crème laag van een espresso. Het is hierbij erg
belangrijk dat de melk goed is opgeschuimd en niet te dik en niet te vloeibaar
is.
Melk opschuimen voor latte art
Aangezien magere melk geen vet bevat, zal de melk zich bij
het opschuimen alleen verdubbelen in hoeveelheid en een harde schuimlaag
creëren. Wanneer je magere melk wil schenken, zal de schuimlaag in één blob op
de koffie vallen, waardoor latte art absoluut niet mogelijk is.
Hoe meer de melk verwerkt is, hoe beter die schuimt. Dus
houdbare, gesteriliseerde melk schuimt als een trein, gepasteuriseerde melk
schuimt minder. Hoe homogener de melk, hoe meer die zal schuimen.
Wilt u graag de beste koffie serveren aan uw gasten? Neem
dan contact op, dan bespreken wij onder een bak heerlijke koffie de mogelijkheden
en wensen door.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten