vrijdag 11 september 2020

Werken als slager | Houd de ambacht in stand en geniet van kwaliteit

De vleesconsumptie: het is een ontzettend breed begrip. Kwaliteit, massaproductie, slagers, supermarkten, dierenwelzijn. Het zijn allemaal aspecten die hierbij aan de orde komen. Dagelijks eten ontzettend veel mensen vlees en er gaat dan ook ontzettend veel handel in om. Door de grote productie van supermarkten gaan steeds meer slagers ten onder. Dit is natuurlijk ontzettend zonde en gaat dan ook ten koste van kwaliteit van het vlees. Om een goede vleeskwaliteit te behouden en mensen continu te laten genieten, is het belangrijk dat het slagersvak in leven blijft. Heb jij veel liefde voor vlees en weet jij dit dan ook goed te bereiden? Dan is werken als slager misschien iets voor jou.

 

Werken als slager | Wat houdt het in?

 

Bij het slagersvak komen verschillende activiteiten kijken. Echter is een passie voor vlees een van de belangrijkste kenmerken waarover je moet beschikken als je in dit vakgebied aan de slag wilt gaan. Gaat jouw hart sneller kloppen als je denkt aan goede vleeswaren of een heerlijke kip? Dan ben jij wellicht geschikt voor deze job. Het is een gespecialiseerd vak en het staat nog steeds bekend als echte ambacht. Als je houdt van goede kwaliteit, voldoet een supermarkt meestal niet aan deze eisen. Er is hier toch meer sprake van massaproductie en er wordt weinig aandacht besteed aan de kwaliteit. Juist daarom is een slagerij ontzettend lekker en wordt dan ook nog veel bezocht. Op deze manier heb je altijd een garantie van goede kwaliteit.

 

Klanten

 

Als je gaat werken als slager krijg je ook te maken met opdrachten voor verschillende bedrijven. Hierbij kun je denken aan de vleesvoorziening in supermarkten of bijvoorbeeld groothandels. Het leveren van vlees aan deze bedrijven houdt de kwaliteit in stand en zorgt voor een vermindering van de intense massaproductie. Wil jij zorgen voor lekker vlees en houd je van aanpakken? Dan is dit wellicht iets voor jou.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten