dinsdag 11 december 2018

De Barista cursus van afgelopen zomer


Door de jaren heen heb ik veel verschillende bijbaantjes gehad. Zo heb ik in een paar supermarkten gewerkt, maar ook in cosmetica winkels en in de horeca. Dat laatste is waar ik momenteel in ben blijven hangen. Ik begon in de horeca omdat een vriend van mij vertelde dat ze nog een nieuwe medewerker zochten. Dus ik ben gaan solliciteren. Tegen mijn verwachtingen in mocht ik komen proefdraaien. Dit verliep beter dan ik dacht. Ook beviel het me heel erg. Het is zulk divers werk dat je je nooit hoeft te vervelen, daarnaast is het leuk om andere een fijne dag of avond te bezorgen. Momenteel ben ik werkzaam in een heel hip café en hier sta ik als Barista. In het begin wist ik niet wat hier van mij verwacht werd, maar door de Barista cursus heb ik het vak binnen enkele maanden naar mijn duim om kunnen zetten.

Melkvormpjes

De Barista cursus heb ik in afgelopen zomer gevolgd en ik heb hier veel geleerd. Zo kregen we onder andere cursussen over het maken van een juiste espresso. Deze worden namelijk niet altijd goed gemaakt en dit kan teleurstellingen bij de klant veroorzaken, daarom hebben we hier veel aandacht aan besteed. Daarnaast werd ons geleerd over de juiste verhoudingen van een cappuccino, latte en andere luxere dranken. Natuurlijk werd er tijdens de Barista cursus ook veel aandacht besteed aan het maken van melkvormpjes in de koffie. Dit zie je tegenwoordig steeds vaker, dus als Barista moet je hier wel mee overweg kunnen.

Veel kennis rijker

De Barista cursus werd bij mij geheel vergoed door mijn werk. Wat het voor mij helemaal ideaal maakte om deel te nemen. Ik moet zeggen dat ik veel geleerd heb over verschillende koffies en hoe ik deze moet maken. Daarnaast vallen de melkvormpjes helemaal in de smaak van de klanten en vragen ze hier ook specifiek om.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten