Door de jaren heen heb ik veel verschillende bijbaantjes gehad.
Zo heb ik in een paar supermarkten gewerkt, maar ook in cosmetica winkels en in
de horeca. Dat laatste is waar ik momenteel in ben blijven hangen. Ik begon in
de horeca omdat een vriend van mij vertelde dat ze nog een nieuwe medewerker
zochten. Dus ik ben gaan solliciteren. Tegen mijn verwachtingen in mocht ik
komen proefdraaien. Dit verliep beter dan ik dacht. Ook beviel het me heel erg.
Het is zulk divers werk dat je je nooit hoeft te vervelen, daarnaast is het
leuk om andere een fijne dag of avond te bezorgen. Momenteel ben ik werkzaam in
een heel hip café en hier sta ik als Barista. In het begin wist ik niet wat
hier van mij verwacht werd, maar door de Barista cursus heb
ik het vak binnen enkele maanden naar mijn duim om kunnen zetten.
Melkvormpjes
De Barista cursus heb
ik in afgelopen zomer gevolgd en ik heb hier veel geleerd. Zo kregen we onder
andere cursussen over het maken van een juiste espresso. Deze worden namelijk
niet altijd goed gemaakt en dit kan teleurstellingen bij de klant veroorzaken,
daarom hebben we hier veel aandacht aan besteed. Daarnaast werd ons geleerd
over de juiste verhoudingen van een cappuccino, latte en andere luxere dranken.
Natuurlijk werd er tijdens de Barista cursus ook veel aandacht besteed aan het
maken van melkvormpjes in de koffie. Dit zie je tegenwoordig steeds vaker, dus
als Barista moet je hier wel mee overweg kunnen.
Veel kennis rijker
De Barista cursus
werd bij mij geheel vergoed door mijn werk. Wat het voor mij helemaal ideaal
maakte om deel te nemen. Ik moet zeggen dat ik veel geleerd heb over
verschillende koffies en hoe ik deze moet maken. Daarnaast vallen de
melkvormpjes helemaal in de smaak van de klanten en vragen ze hier ook
specifiek om.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten