donderdag 16 november 2017

Glasvezelkabel - Een sneller netwerk voor iedereen

Iedereen is tegenwoordig online te vinden. Facebooken, Twitteren, Instagrammen, e-mailen en Whatsappen. Hoeveel van deze mediums gebruikt u? Grote kans dat dit er minstens drie zijn. Een snelle internetverbinding is hiervoor onmisbaar. Glasvezelkabel is de oplossing!

Een glasvezelnetwerk biedt voordelen voor zowel de zakelijke als particuliere markt. Telefonie, televisie en internet gaan allemaal via glasvezel. Maar wist u dat u ook een camerabeveiliging en intranet op dit netwerk kunt vestigen? Door middel van laserlicht wordt alle data door de glasvezelkabels verzonden. Deze kabels bestaan uit een vezel die uit twee speciale soorten glas is ontwikkeld. De vezel is zo dun als een haar, maar ongelofelijk sterk.

De voordelen van glasvezelkabel
Een van de belangrijkste voordelen van glasvezel is dat de snelheid ongeëvenaard is. In Nederland kunt u bij de meeste aanbieders kiezen tussen een snelheid van 50, 100 of 500 Mbps. De gemiddelde internetsnelheid ligt rond de 15 Mbps, glasvezel is dus een aanzienlijke verbetering. Daarbij komt dat de verbinding uitermate stabiel is. Uploaden en downloaden gaat even snel bij een glasvezelnetwerk. Bij het huidige ADSL-netwerk zien we dat het uploaden van bestanden veel langer duurt. Het glasvezelnetwerk is daarnaast ook beter beveiligd dan verouderde netwerken. Op deze manier ontstaat er een betrouwbare verbinding.

Ook zijn de kosten van glasvezel in de meeste gevallen goedkoper. Zeker op zakelijk vlak gezien. De vaste en variabele kosten kunnen dalen door de scherpe tarieven waarvoor glasvezel met schaalvoordelen in wordt gekocht. Dit geldt voor grote organisaties maar ook voor MKB-bedrijven.

Het glasvezelkabel netwerk is een openbaar netwerk. Iedereen mag hier zijn diensten aanbieden. Hierdoor krijgt de consument meer keuze. Bij een kabelnetwerk is dit anders, hier is per regio slechts een provider actief. Die maakt hier de dienst uit.

Wilt u meer informatie over glasvezelkabel? Of wilt u een glasvezelnetwerk implementeren? Neem een kijkje op de website of neem contact op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten